Stadsboerderij Kortrijk vzw

Korte keten - lokale handel - biolandbouw

Lokaalmarkt Heule

Wat en hoe?

Lokaalmarkt is boerenmarkt, bar en kinderatelier ineen. Het concept bestond al in Deerlijk, Roeselare, Aalst en Brugge, en sinds 23 maart 2019 dus ook in Heule.

Met de vrijwilligers van de vzw houden we de bar en de kinderhoek open en staan we in voor de registraties en de kassa. De coördinatie van de markt zelf besteden we uit aan 'boer Oli', de zaakvoerder van Stadsboerderij Kortrijk cvba, die in bijberoep dus marktorganisator geworden is.

Zie lokaalmarkt.be voor alle info over het marktconcept, de standhouders en hun aanbod, en volg de Facebookpagina van Lokaalmarkt Heule voor alle tips, aankondigingen en andere nieuwtjes.

Musterbar en bier van de maand

Samen met enkele van 'de Musters' - de jonge starters die onderdak vinden in de oude Site Demeestere in Heule - hebben we een overdekte bar gebouwd. Wie al eens naar Eule Markt kwam, weet namelijk dat het 'redelijk fris' kan zijn in die loods. Maar geen nood dus: er is voor warme gezelligheid gezorgd.

Weetje: je kunt onze Musterbar huren.

De bar is onze 'eigen stand' op de markt. Naast de bieren van brouwerij Gulden Spoor uit Gullegem en de speciaal voor Lokaal gebrouwen Saison Lokaal hebben we telkens ook één of meerdere bieren van de maand op de kaart staan. We bestellen die bij lokale brouwers, die we ook uitnodigen om in de loop van die maand één of meerdere keren een degustatie te komen geven.

Brouw je zelf en wil je ook weleens het bier van de maand leveren?.

Lokaalmarkt Heule in het nieuws

We realiseren de markt met steun van het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer & BBL in het kader van de oproep 'Gemeente voor de Toekomst', en van Stad Kortrijk.