Stadsboerderij Kortrijk vzw

Korte keten - lokale handel - biolandbouw

De vrijwilligers van Lokaalmarkt Heule

Op Lokaalmarkt Heule zie je hier en daar mensen rondlopen met limoengroene T-shirts of truien. Dat zijn onze vrijwilligers.

Bart is de voorzitter van onze vzw. Bij hem moet je dus zijn voor alle officiële dingen, zoals contracten ondertekenen. Op de markt is hij verantwoordelijk voor de bar, en af en toe vervangt hij Olivier, onze marktcoördinator.

Ilse is de verantwoordelijke voor de kinderhoek, en heeft daar al een echte fanclub opgebouwd. Daarnaast is ze ons cateringwonder. De soep in de bar is altijd haar creatie, Resto Lokaal is ook haar ding, en met haar foodtruck breidt ze meer en meer haar territorium uit.

Luc is ons manusje-van-alles. Als er gebouwd, geverfd of geschilderd moet worden, is hij erbij. Hij is dan ook degene die de werklijsten opstelt, om er vervolgens het grootste deel zelf van uit te voeren. De bar en het marktmeubilair zijn grotendeels zijn werk. Op de markt vind je hem normaal gezien aan de kassa.

Dag is de penningmeester van de vzw. Hij is dus degene die het meeste geld uitgeeft. :) Op Lokaalmarkt heeft hij geen vaste verantwoordelijkheid. Hij is een all-rounder, hij staat waar we hem nodig hebben. En als er iets geproefd moet worden, staat hij op de eerste rij.

Melina staat gewoonlijk aan de ingang: bij de registraties of bij de kassa. Achter de schermen helpt ze Olivier bij de marktcoördinatie. En als je naar de markt komt, is het gewoonlijk zij die ervoor gezorgd heeft dat je proper kunt zitten – zowel in de bar als op het toilet.

Olivier is de enige werker die niet in onze vzw zit. Hij is wel de zaakvoerder van Stadsboerderij Kortrijk cvba, ‘onze’ winkel, en voor Lokaalmarkt Heule werkt hij als freelancer. Hij onderhoudt alle contacten met de standhouders en met de mensen van Lokaal bvba, en zorgt dat Jessica de nodige info heeft om de nieuwsbrief te schrijven.

Samen zijn wij ‘de harde kern’ van Stadsboerderij Kortrijk vzw. Lokaalmarkt is onze grootste en meest intensieve activiteit. Daarnaast vind je ons al eens op Sinksen, op Kokopelli, op beurzen en andere markten. We verzorgden al catering op recepties en tijdens verenigingsactiviteiten. En voor we met Lokaalmarkt begonnen, baatten we al jaarlijks een zomerbar uit.

Met ons bestuur alleen zouden we dat allemaal natuurlijk niet rond krijgen. Gelukkig kunnen we nog een beroep doen op ons groeiend groepje losse vrijwilligers.

Zelf zin gekregen om eens mee te helpen?

Zin om één of meerdere keren per maand mee te draaien op de Lokaalmarkt, of om mee te werken aan een van onze andere activiteiten?
Ideeën gekregen voor een feestje of een evenement? Op zoek naar catering, een foodtruck, een leuke locatie voor een vergadering of een evenementje (onze Musterbar), lekkere hapjes en/of drankjes, noem maar op?
Organiseer je iets en lijkt het je wel leuk om samen te werken met ons?
Spreek ons gerust aan! Of contacteer ons via info@stadsboerderijkortrijkvzw.be of 0499-10 29 46 (Bart).