Stadsboerderij Kortrijk vzw

Korte keten - lokale handel - biolandbouw

Zomerbar Kort-Bij

De vzw wil sensibiliseren op het vlak van korte keten, bioproductie en eerlijke handel. Dat doen we enerzijds door (het aanbod van) de cvba te promoten, en anderzijds door een educatieve werking uit te bouwen.

Het bekendste evenement waar we de producten van de cvba bekendmaken, is onze zomerbar. Sinds 2015 hebben we al elke zomer een pop-upbar gemaakt op een hoeve in Kortrijk. Je bent er welkom voor een drankje, in een rustiek en rustig kader. Voor de kinderen is er allerlei spelmateriaal voorzien. We liggen ook ideaal om als halte te dienen tijdens een wandeling of fietstocht. En af en toe doen we iets speciaals, zoals een optreden.

Geïnteresseerd in een niet-commerciële zomerbar waar je zelf je picknick mag meebrengen? Volg ons op Facebook om te weten waar we deze zomer te vinden zijn!

2019: ??

We weten nog niet of we ergens terechtkunnen, en of we wel energie over zullen hebben om ook nog een zomerbar te bouwen en uit te baten. We hebben namelijk al onze wekelijkse bar in Lokaalmarkt Heule. Ook in de zomermaanden kun je daar elke zaterdagvoormiddag terecht voor je wekelijkse voedingsaankopen én voor een gezellig momentje in onze bar met een hapje en een drankje erbij.

2018: Pontforthoeve

2017: De Heerlijkheid van Heule

 

 

2016: Pontforthoeve

 

 

2015: Armengoed in Bissegem