Welkom bij Stadsboerderij Kortrijk vzw.

Verschenen op 12 juni 2021

Lokaalbar wordt ook een beetje kunstgalerij

De vzw speelde al een tijdje met het idee om in de bar en/of op de markt ruimte ter beschikking te stellen waar bijvoorbeeld kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen. De heropening van de horeca leek een geschikt moment om dat plan nog eens vast te pakken. De 'containerwand' kreeg een fris verflaagje, het meubilair werd wat herschikt, en de eerste kunstenaar diende zich al aan.

Een van de vaste klanten had opgevangen wat we van plan waren, en 'haar oren begonnen te flapperen', zoals ze dat hier zeggen. Haar broer is namelijk actief aan het tekenen en schilderen geslagen in de coronaperiode.

Tom kwam langs en zag het direct zitten. Hij had al een aantal werken in gedachten die zouden kunnen dienen, en hij had ook al idee├źn voor een aantal zaken die hij specifiek voor de Lokaalbar zou maken.

Kunstenaar Tom Gheysens poseert bij de toen nog lege muur
Mijn zus had opgevangen dat ze hier van plan waren om kunstenaars de kans te geven om hun werken hier op te hangen. Ik heb geen moment getwijfeld!
Tom Gheysens (H.art)

De werken van Tom Gheysens (H.art) zijn sindsdien elke week te bezichtigen tijdens de Lokaalmarkt. Meestal is hij ook zelf aanwezig, en alle werken zijn te koop. Spreek hem dus gerust aan!

Volg H.art op Facebook
Volg H.art op Instagram

Kunstwerken van Tom Gheysen (H.art) aan de muur van de Lokaalbar