Welkom bij Stadsboerderij Kortrijk vzw.

LEKKER LEUK LOKAAL

Het einde van Lokaalmarkt Heule

Lokaalmarkt is boerenmarkt, bar en kinderatelier ineen. Het concept bestond al in Deerlijk, Roeselare, Aalst en Brugge. Op 23 maart 2019 kwam daar Heule bij, als eerste franchisemarkt. Wij waren dus de eerste externe partner die een markt organiseerde volgens het concept van Lokaalmarkt maar wel in eigen beheer.

Lokaal vzw zette in 2022 al haar werking stop. Nu moeten wij noodgedwongen hetzelfde doen. Door de opeenvolgende crisissen (corona, energie, voedselprijzen) raakten we producenten kwijt, waardoor er ook klanten afhaakten, en in zo'n context is het moeilijk om nieuwe producenten te vinden. Ook wij houden er dus mee op.

Je bent nog welkom op 3 en 10 juni. Op 24 juni doen we nog eens onze Lokaalbar open om er samen met producenten, klanten en vrijwilligers definitief een punt achter te zetten.

 

Volg ons op Facebook of op Instagram voor tips, aankondigingen en andere nieuwtjes.

Sfeerbeeld Lokaalmarkt Heule

OOK LEKKER LEUK LOKAAL

De Lokaalbar: hapjes, drankjes en kunst

Ontbijtkoeken halen bij onze bakker, koffie en sapjes bestellen in de bar, en voilà: gezellig ontbijt met je gezin, met familie, of met vrienden en vriendinnen. Terwijl de kindjes zich daarna amuseren in de kinderhoek kun je op je gemak je boodschappen doen. En daarna nog zin in een aperitiefje? Haal een bordje kaas bij 't Fazantenhof, olijven bij Oléa, een stokbrood van Extra Brood en een potje vissalade bij De Vishoek. En neem rustig je tijd om een drankje te kiezen, want we hebben een uitgebreid aanbod aan bieren, wijn en frisdrank.

Voor de mensen met een klein hongertje is er soep, gemaakt van restgroenten uit de winkel. Lokaal geteeld, lokaal in de soep gedraaid, en zo gaat er minder voedsel verloren!

De bar hebben we trouwens zelf gemaakt, samen met enkele van 'de Musters'. Doordat we gebruikmaakten van recyclagematerialen kregen we daarbij financiële steun van het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer.

Om het geheel wat kleur te geven, mét af en toe wat afwisseling, stellen we de achterwand ter beschikking aan lokale kunstenaars. Wil je zelf weleens een aantal van je werken tentoonstellen? Neem gerust contact op!

Sfeerbeeld bar Lokaalmarkt Heule

Wat vind je op Lokaalmarkt

Alles draait rond korte keten

Met de vrijwilligers van de vzw zorgen we voor de omkadering: klanten registreren, uitleg geven over het betaalsysteem en aan de kassa de betalingen ontvangen. Daarnaast houden we de bar open, zodat mensen ter plaatse iets kunnen eten en drinken.

Fruit & groenten

Fruithoeve 't Beurtegoed: appels en peren, aardbeien en kersen volgens seizoen, appelsap
Groenten Ivan Vlamynck

Vlees

Varkensvlees en bereidingen doorlopend op bestelling bij Varkenshoeve Klein Gistelgoed
Rundvlees bij Hierford
Af en toe: weidekip op bestelling bij Boerderij De Lekkerbek

Zuivel & eieren

't Fazantenhof: melk, boter, yoghurt, karnemelk, enz.
Stal Bosvrede: geitenkaas en yoghurt

Brood & gebak

Extra Brood: zuurdesembroden, ontbijtkoeken, stokbrood
't Fazantenhof: pannenkoeken en wafeltjes
Happy Nana x deDingen: bananenbrood, bubbelwafels, muffins en taart

Bereide maaltijden

Aziatische takeaway bij Bowls Kortrijk
Griekse specialiteiten bij Oléa
Vleesbereidingen op bestelling bij Varkenshoeve Klein Gistelgoed
Visgerechten bij De Vishoek
Online kun je soep en een tapenade-assortiment bestellen bij Bar Lokaal

En andere ...

Kroketten bij Croqette, chocolade bij d'Origine, champignons bij D'haene-Vanlede, bloemen bij Boetiek Beausoir, ecologisch verantwoorde verzorgingsproducten bij Herbalizz, en af en toe komt er een gelegenheidsproducent bij. Zo is er af en toe ook een bierdegustatie van een lokale (micro)brouwer.

Vis

De Vishoek: zowel verse vis als bereidingen (pizza, quiche, visgyros, enz.)

Blijf op de hoogte

Je vindt elke week een overzichtje op onze website. In de wekelijkse nieuwsbrief staat ook altijd een link naar het aanbod van de eerstvolgende zaterdag.

EIGEN PRODUCTEN

Eigen aanbod, te koop via de webshop

Hot

Tapenadebordje

Tapenade van groene olijven en van zongedroogde tomaatjes, incl. aperitiefkoekjes

€ 8

Soep van restgroenten

Meer info

€ 5/liter