Welkom bij Stadsboerderij Kortrijk vzw.

LEKKER LEUK LOKAAL

Lokaalmarkt Heule: versmarkt met een verhaal

Lokaalmarkt is boerenmarkt, bar en kinderatelier ineen. Het concept bestond al in Deerlijk, Roeselare, Aalst en Brugge. Op 23 maart 2019 kwam daar Heule bij, als eerste franchisemarkt. Wij waren dus de eerste externe partner die een markt organiseerde volgens het concept van Lokaalmarkt maar wel in eigen beheer. Ondertussen zijn we de enigen die nog verder werken onder dezelfde noemer: Lokaal vzw heeft haar werking stopgezet.

Met de vrijwilligers van de vzw houden we de bar en de kinderhoek open en staan we in voor de registraties en de kassa. De coördinatie van de markt zelf besteden we uit aan 'boer Oli', de zaakvoerder van Stadsboerderij Kortrijk (erkende cv), die in bijberoep dus marktorganisator geworden is.

Volg de Facebookpagina van Lokaalmarkt Heule voor alle tips, aankondigingen en andere nieuwtjes. Op onze Instagrampagina posten we leuke weetjes en sfeerbeelden.

Wie zijn onze producenten? Wie staat er op de markt?
Sfeerbeeld Lokaalmarkt Heule

OOK LEKKER LEUK LOKAAL

De Lokaalbar: hapjes, drankjes en kunst

Ontbijtkoeken halen bij onze bakker, koffie en sapjes bestellen in de bar, en voilà: gezellig ontbijt met je gezin, met familie, of met vrienden en vriendinnen. Terwijl de kindjes zich daarna amuseren in de kinderhoek kun je op je gemak je boodschappen doen. En daarna nog zin in een aperitiefje? Haal een bordje kaas bij 't Fazantenhof, vleesjes bij Klein Gistelgoed en olijven bij Oléa. En neem rustig je tijd om een drankje te kiezen, want we hebben een uitgebreid aanbod aan bieren, wijn en frisdrank.

Voor de mensen met een klein hongertje is er soep, gemaakt van restgroenten uit de winkel. Lokaal geteeld, lokaal in de soep gedraaid, en zo gaat er minder voedsel verloren!

De bar hebben we trouwens zelf gemaakt, samen met enkele van 'de Musters'. Doordat we gebruikmaakten van recyclagematerialen kregen we daarbij financiële steun van het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer.

De Lokaalbar huren
Sfeerbeeld bar Lokaalmarkt Heule

Wat vind je op Lokaalmarkt

Alles draait rond korte keten

Met de vrijwilligers van de vzw zorgen we voor de omkadering: klanten registreren, uitleg geven over het betaalsysteem en aan de kassa de betalingen ontvangen. Daarnaast houden we de bar open, zodat mensen ter plaatse iets kunnen eten en drinken.

Fruit & groenten

Fruithoeve 't Beurtegoed: appels en peren, aardbeien volgens seizoen, appelsap
Groenten Ivan Vlamynck

Vlees

Varkensvlees, rundsvlees en kip bij Hoeveslagerij Eveline Cherlet

Zuivel & eieren

't Fazantenhof

Brood & gebak

ExtraBrood uit Wielsbeke
Pannenkoeken en wafeltjes bij 't Fazantenhof

Bereide maaltijden

Griekse specialiteiten bij Oléa
Vleesbereidingen bij Hoeveslagerij Eveline Cherlet
Visgerechten bij De Vishoek
Online kun je soep en een tapenade-assortiment bestellen bij Bar Lokaal

En andere ...

Kroketten bij CroQette, chocolade bij d'Origine, champignons bij D'haene-Vanlede, bloemen bij Boetiek Beausoir, ecologisch verantwoorde verzorgingsproducten bij Cloud 9, en af en toe komt er een gelegenheidsproducent bij. Zo is er af en toe ook een bierdegustatie van een lokale (micro)brouwer.

Vis

De Vishoek

Blijf op de hoogte

Je vindt elke week een overzichtje op onze website. In de wekelijkse nieuwsbrief staat ook altijd een link naar het aanbod van de eerstvolgende zaterdag.

EIGEN PRODUCTEN

Eigen aanbod, te koop via de webshop

Hot

Tapenadebordje

Tapenade van groene olijven en van zongedroogde tomaatjes, incl. aperitiefkoekjes

€ 8

Soep van restgroenten

Meer info

€ 5/liter

Lokaaltas

Stevige boodschappentas

€ 5