Welkom bij Stadsboerderij Kortrijk vzw.

Verschenen op 1 maart 2022

Elke zaterdag acties bij jarig Lokaal Heule

Drie jaar geleden vond Lokaalmarkt voor het eerst plaats in Heule. Vrijwilligers van Stadsboerderij Kortrijk vzw staan aan de kassa, baten de bar uit en zorgen voor animatie in de kinderhoek. Op de markt bieden producenten zelf hun waren aan.

"Het is tof om te zien dat de meeste producenten die bij de opstart betrokken waren, er nog altijd bij zijn," vertelt marktverantwoordelijke Olivier Marescaux. "Het is namelijk een heel engagement, zeker als het wat kouder is. Maar tegelijk is het belangrijk om een vast aanbod te hebben, want mensen komen hier in de eerste plaats natuurlijk om hun boodschappen te doen."

Het is tof om te zien dat de meeste producenten die bij de opstart betrokken waren, er nog altijd bij zijn.
Olivier Marescaux (marktverantwoordelijke)

"Vroeger ging ik ook met mijn boodschappenlijstje naar de supermarkt,"" vult Bart Boone van de vzw aan. "Alles stond in volgorde, en het was een sport om in minder dan een uur weer thuis was te zijn. Maar als je hier rechtstreeks bij de producenten je aankopen doet, leer je ook nog eens iets bij. En je leert geregeld eens iets nieuws kennen."

De verjaardag wordt een hele maand lang gevierd. Elke week zijn er acties en er is doorlopend een wedstrijd waarmee je een cadeaumand kunt winnen. Op 12 maart is er kindergrime, want de kinderhoek is ook een belangrijk onderdeel van het Lokaalmarktconcept. Voor heel wat kinderen is het dan ook een vaste afspraak, terwijl de ouders ondertussen op hun gemak hun inkopen doen. Die week kunnen die ouders bovendien proeven van Nova, de jongste creatie van brouwerij Ruimtegist in samenwerking met Stadsboerderij Kortrijk.