Welkom bij Stadsboerderij Kortrijk vzw.

Verschenen op 3 april 2023

Buckwalhoeve wordt Stal Bosvrede

Na 33 jaar stopt de Buckwalhoeve met de productie van geitenkaas. Stal Bosvrede neemt over. Vier van de geiten zijn al verhuisd. De oude geiten en frieda, hun laatste lam, zullen ze zelf verder verzorgen.

Stal Bosvrede is ontstaan in navolging van de hobby van Peter Versnaeyen en dochters Emma en Lisa. Al een twintigtal jaren houden ze schapen en langzaamaan komen er ook pony's bij.

Toen Emma al diergeneeskunde studeerde en vorig jaar jongste dochter Lisa besloot om Agro- en biotechnologie - landbouw te studeren, kwam het idee van Lisa om geiten te houden, te melken en kaas te maken. Omdat ze al vele jaren contact hadden met Kees en Marleen van de Buckwalhoeve gingen ze daar eens hun licht opsteken. Daar aangekomen kregen ze de vraag of ze de geitenmelkerij wilden verderzetten.

We zijn nu een jaar verder. Stal Bosvrede neemt de geitenmelkerij en kaasmakerij volledig op zich. Vanaf 2024 willen ze bovendien schapen melken.

1 april was officieel dus de laatste keer dat Fred van de Buckwalhoeve in Heule op de markt stond. Misschien valt hij nog wel eens in als Lisa met haar examens bezig is, want ze studeert pas in juni af.